Édesapám kétségbeesése

Az ember egy idő után elérkezik arra a pontra, hogy már érzi, hogy a szülők elkezdtek egy teljesen más vonalat képviselni az életében, már egy teljesen más minőségben jelennek meg számára a mindennapokban. Persze számukra az ember mindig a kicsi gyerek marad, akit féltenek, akiről gondoskodnak, de már legtöbbször nekik van szükségük a mi segítségünkre a mindennapokban.

Az én édesapám például világ életében arról volt híres, hogy nagyon váratlan helyzetekben is igen jól reagál az eseményekre. Higgadt tud maradni és nyugodt. Hihetetlen gyorsasággal és jól vágott az agya mindig minden ilyen helyzetben, de ahogy idősödik, ez egyre inkább hagyja el, ez a tulajdonsága. Hiába, most már közel hetven éves lesz, és közel sem tudja már annyira könnyedén venni ezeket az akadályokat mint régen.

Valamelyik nap például elment a piacra, hogy bevásárol, és sajnos közben észrevette, hogy eltűnt a telefonja. Teljesen kétségbe esett szegény, és eszeveszett módon elkezdett emberektől segítséget kérni, hogy tudjon telefonálni, hogy szóljon nekünk, hogy eltűnt a telefonja, és nem fog tudni szólni, ahogyan meg van beszélve. Rövidesen kiderült azonban, hogy a telefonja megvolt, csak leesett a kocsiban a szőnyegre és hirtelen nem vette észre. Persze, aztán kiderült, hogy betört a kijelzője, és újra elkezdett teljesen kétségbeesni, mire megnyugtattam, hogy van egy nagyon jó telefon szervíz, ahova én már rég járok, és biztosan nagyon gyorsan és ügyesen ki tudják cserélni a kijelzőt a fiúk, úgyhogy nem kell aggódnia, pár napon belül teljesen tökéletes lesz a telefonja. Erre megnyugodott, majd később elmondta, hogy nem is igazán érti, miért esett ennyire kétségbe.

A telefonja persze hiper gyorsasággal elkészült az andoridszerviz.hu csapatának segítségével, az édesapám pedig rájött, hogy már nehezebben viseli ezeket a szituációkat, és igyekszik is majd ezen mindig akár erővel úrrá lenni, mert nem tetszik neki ez a fajta változás. Nagyon jót mosolyogtunk ezen. Hihetetlen aranyosan mondta, és rá is jöttünk egyben a testvéremmel, hogy mi felnőttünk, ő pedig kicsit megöregedett sajnos, és ezt el kell fogadnunk nekünk is.