Gyereknek érzem magam

A legutolsó alkalom, amikor azért aggódtam, mert egy cipő nagyon gyorsan kopik és nem igazán tudom tartóssá tenni a használatát, a gyerekem cipői voltak, amikor elindult, és amikor beindult nála a motorozás és ehhez hasonló pedálos játékok. És most, ahogyan újra visszamentem dolgozni, és arra kényszerülök, hogy folyamatosan vezessek, mert hát máshogy nem fogom tudni megoldani a nap minden teendőjét, és hát egyre inkább úgy látom, hogy sajnos hasonlóképp járok a cipőimmel. Mindegy, hogy egy magas sarkú vagy egy lapos talpú cipőről beszélünk-e, nagyon gyorsan tönkremegy sajnos a vezetés közben. Számtalan dolgot próbáltam már, de eddig csupán egyetlen dolgot láttam megoldásnak, a váltócipőt, ami nagyon körülményes, kényelmetlen és időigényes volt nap, mint nap.

A múlt héten ez azonban teljesen megváltozott. Az egyik irodatársamon ugyanis láttam egy különös dolgot, ahogy kiszállt az autóból. Egy kis nagyon aranyos, színes valami volt a cipője sarkára téve, és én bizony megkérdeztem tőle, hogy ez egyrészt micsoda, másrészt pedig mire használja. Ő pedig elmondta, hogy a cipője védelmére, hogy ne tegye tönkre a szőnyeg és a kárpit, ahogyan folyamatosan használja a pedálokat, magyarul egy sarokvédő cipőre. Nekem sem kellett több, még aznap megnéztem a neten hogy hol és mennyiért tudom beszerezni ezt a kis cukiságot, és védelmet nyújtani vele a cipőim számára.

Jelentem, most rendeltem belőle egy fekete színűt is a fehér mellé, hogy még több cipőhöz tudjam használni, mert hihetetlen hatásosnak bizonyul. Most így visszatekintve, hogy ha a kisgyermekem számára is találtam volna valami hasonló megoldást, sokkal könnyebb lett volna játékba engedni bármikor a gyereket. Így viszont legalább a saját helyzetemet meg tudtam oldani, mert ő már rég kinőtte a problémát, én viszont sajnos nem fogom tudni hanyagolni a mindennapos vezetést.