Hallottál már róluk?

Bizonyára Te is érzed már, hogy egy vállalkozó élete sosem könnyű. Sem a kezdetek, sem a fejlődés útja nem mondható egy semmittevésekkel és szabad órákkal teli, feszültségmentes és kiegyensúlyozott időszaknak. Egy vállalkozó mindig rohan, mindig agyal, gondolkodik valamin és soha nincs egy üres órája sem, gondolná az ember, és bizony ez számtalanszor sajnos így is alakul. Számtalan operatív feladat lép fel nap, mint nap, ami hirtelen és váratlan, azonnali megoldást kíván, nem beszélve a munkaerő okozta nehézségekről. A munkavállalók ugyanis látszólag egy teljesen feladatmentes és problémamentes terület, ám bizony a valóság sokszor teljesen mást mutat. Számtalan feladattal és problémákkal teli veszélyforrás, hiszen gondoljunk csak arra, hogy ha mondjuk egy-két kulcsemberünk váratlan úgy dönt, hogy tovább áll, mert számára nem felel meg a munkahelyi légkör, a fejlődési l ehetőségek, a kínált karrierút, vagy az alkalmazott motiváció, a működés és a vállalati fejlődés is veszélybe kerül. Hogyan kerülhetjük el ezeket a problémákat? Hogyan lehet egy vállalkozó kiegyensúlyozott, szabadidővel is rendelkező, nyugodt üzletember, amire mindenki vágyik?

Azt gondolom itt a kulcstényező, a delegálás. Le kell tudni ugyanis osztani a feladatokat, vagy egy megfelelően képzett, megbízható szakemberre, vagy egy teljesen professzionális szolgáltatást nyújtó, szakértőkkel foglalkoztató külső partnerre. Ekkor ugyanis már megosztva jelenik meg a probléma, hiszen a kulcs döntéseket nekünk kell meghozni, de a munkavégzés maga, az ügyintézés és az ezzel járó feladatok már más idejét és energiáját kívánják.

Én például akkor kaptam észhez, amikor probléma kezdett kialakulni a vállalatom munkavállalói állományában, és bizony kerestem egy szakértő csapatot, mert én már nem éreztem magam sem elég tanultnak sem elég talpraesettnek a gondok megoldásához. A kogwheel mindenben a segítségemre volt. Olyan ötletekkel és megoldási lehetőségekkel gazdagodtam a közös munka során, ami nem csak hogy sosem jutott volna eszembe, de hatalmas segítséget nyújtott, nem csak a rövid távú problémamegoldás területén, hanem hosszútávú értelemben egyaránt. Én azóta is mindenben az ő segítségüket kérem, így ezen terület nyomasztása és problémái mára már teljesen lekerültek a vállamról. Én így lettem kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb üzletember, a problémákkal tarkított és rohanó vállalkozó helyett.