A tökéletes fejlesztés

Amikor én vállalati tanácsadóként elkezdtem dolgozni a piacon iszonyatosan meg voltam rémülve, mert tartottam attól, hogy nem fogok tudni a céges problémákra megfelelő megoldási javaslatokat adni, nem fogom tudni a megfelelő eszközökkel és technikákkal megismertetni őket, és nem fogok tudni profi és megbízható cégeket, szolgáltatókat javasolni számukra. Persze azonnal elővettem azt a technikát, ami a céges viszonylatokban is mindig működik, és elkezdtem megnézni, hogy melyik problémára tudok előre felkészülni. Elkezdtem tehát olyan szolgáltató cégeket gyűjteni, akikkel elégedettek a partnerek, akik ajánlják a munkájukat, és persze akik nagyvállalati szinten is bátran meg tudják állni a helyüket. A második lépés pedig a problémák csoportosítása volt. Hiszen igazán egyedi és szinte megismételhetetlen problémával ritkán küzdenek a cégek, még a nagyvállalatok esetében is rendezhető egyfajta sorba a problémák száma, így pedig ki tudtam előre alakítani olyan megoldási lehetőségeket amelyeket csak a vállalat személyére kellett szabni, így pedig már bátran bele tudtam vágni a vállalati tanácsadás feladatába.

Azt kell mondjam, hogy az esetek többségében az igazán nagy probléma a hanyatlás, ami a szervezeti fejlesztés és a folyamatos tréning hiányából fakad. A legtöbb esetben a nagyvállaltok munkája széthullik, mert sem az egyéni törekvések és motiváció, sem pedig a vállalati törekvések nincsenek fenntartva, így eltunyul a szervezet, lassúak lesznek a folyamatok és enyhül a vállalati fegyelem, ami pedig a minőségromlás előszobája sajnos.

Ebben az esetben pedig a tökéletes fejlesztés a tréning. A kogwheel csapata akár már egy hónap alatt is hihetetlen eredményeket tud elérni akár a kommunikációs tréning, akár a teamcoaching bevezetésével, aminek kapcsán a vállalatvezetés ráébred, hogy valóban nem csak egy jól hangzó mondat, hogy élethosszig tartó tanulásra és folyamatos fejlesztésre van szükség, és a továbbiakban kéz a kézben a Kogwheel csapatával egy pár hónap alatt feloldják a problémát, és a folyamatos együttműködésnek köszönhetően többé elő sem kerül az. Vicces, hogy milyen nagy esetszámban jelent megoldást a legnagyobb hanyatlásra is egy ilyen egyszerű fejlesztés, és egy folyamatos együttműködés a tréningek királyaival.